USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Ak Parti Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlu, MHP’li Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan’ın CHP’nin miting otobüsüne binmesini eleştirerek, “benim belediye başkanım böyle bir şey yapsaydı,bunun sonucu neyse yapardık.” dedi.

Ak Parti Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlu, MHP’li Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan’ın CHP’nin miting otobüsüne  binmesini eleştirerek, “benim belediye başkanım böyle bir şey yapsaydı,bunun sonucu neyse yapardık.” dedi.
10-11-2012 10:30
Google News

Ak Parti Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlu, MHP’li Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan’ın CHP’nin miting otobüsüne  binmesini eleştirerek, “benim belediye başkanım böyle bir şey yapsaydı,bunun sonucu neyse yapardık.” dedi.

Partisinin aylık ilçe başkanları toplantısında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Eroğlu, Türkiye gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

 Konuşmasında ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Eroğlu,  Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin ekonomisi ile ilgili yaptığı değerlendirmeleri şaşkınlıkla izlediklerini söyledi.

CHP ve MHP’ye eleştiri

 Kılıçdaroğlu’nun dünyanın neresine giderse gitsin Ak Parti’yi eleştirdiğini ifade eden Eroğlu, “Sayın Kılıçdaroğlu, “Ak Parti   böyle giderse  2023 hedefine de  ulaşamayacaktır.” diyor. 2023 hedefimizi de kabul ediyor.” dedi.

 Açıklamasında  MHP’yi de eleştiren Eroğlu, “MHP’ye  bakıncada da aynı şeyi  görüyoruz. Pazar günü kongre yaptılar. İçeriği bomboş. Gelecekle ilgili içinde hiçbir şeyi olmayan,  hiçbir yol haritası olmayan, bir kongre konuşmasını hep beraber izledik. Kendilerini bırakmışlar. “2023 vizyonunu Ak Parti bizden aldı” diyor. ‘2023 bizimdi’ diyor. Tabi bu söylem abesle iştigal. Siz ülkeyle ilgili hiçbir gündem belirlemeyeceksiniz. Ülkeye yapacaklarınızla ilgili iddia da bulunmayacaksınız. 2023 hedefleri aslında bizimdi diyeceksiniz. Kusura bakmasınlar. Biz 2002’de bu ülkeyi DSP’den ANAP ve MHP’den devraldık. Hepsi de artık biz bu işi yapamıyoruz. Alın deyip kaçtılar. Bunların hiç birini unutmadık. “ dedi.

Herkes oy verdiği insandan hizmet alacak

Bu hafta Meclis’te görüşülen Büyükşehir Yasa Tasarı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Eroğlu,  Büyükşehir yasa tasarısı ile birlikte neler kazanılacağı hakkında bilgiler verdi.

Eroğlu, “Büyükşehir sayısı artıyor. Bununla beraber de Büyükşehir yasası da değişiyor. Büyükşehirlerin  yetki alanı  il sınırları dışına çıkmış oluyor. Bu yasada köyler mahalle oluyor, beldeler mahalle haline dönüşüyor. Bu bir demokrasi reformudur. Hizmetlerin artık Büyükşehir tarafından yapılıyolması bence çok önemlidir. Herkes oy verdiği insandan hizmetini alabilecek. “ dedi.

Benim başkanım olsa gereğini yapardım

Seçimlerin zamanında yapılacağını da ifade eden Eroğlu, açıklamasında şunları söyledi. “  Ak Parti olarak seçimlere her zaman hazırız. Bizim için bir seçim biter, diğer seçim başlar. Bizde durmak olmaz. Her zaman çalışma olur. Her zaman seçime hazır ve nazır teşkilatlarımız. Bizler yerel yönetimler ile ilgili çalışmalarımızı başlatmıştık. Ama birileri tabu korkuyor. Ellerindekilerin gitmesinden korktuğu için  ne kadar geç giderse o kadar kar zihniyetiyle bugün seçimlerin öne alınmasını kabul etmediler. Özellikle ana muhalefet partisi. Her yerde Ak Parti’yi eleştiren ana muhalefet  partisi seçimleri öne alalım diyince de yok.

 

Diğer taraftan özellikle yerelde de bazı şeyleri takip ediyoruz.  Özellikle MHP ile CHP’nin  bir yakınlaşmasını gözlemliyoruz. Bu yakınlaşma ileride ne gibi sonuçlar getirir, nerelere gider bilemiyorum. Ama ben üzüntü ile   izledim. Üzüntü ile   takip ettim, üzüntü ile duydum, Kılıçdaroğlu’nun Zile`de,  Niksar’da,  Erbaa’da gezilerini hep beraber gördük. Özellikle bize ait olmayan belediyelerde Niksar, Erbaa, Pazar  için söylüyorum. Kılıçdaroğlu’na karşı öyle bir tutumları var ki sanki kendi genel başkanlarıymış gibi muhabbet halindeler. Erbaa’da bunu gördük. Belediye başkanının miting otobüsüne çıkıp, el pençe divan durması Yanında bulunması hatta bize gelen duyum var. Rozet takıldığını ifade ediyorlar. MHP’li belediye başkanının CHP rozetini takıp 1-1,5 saat bu rozetle gezdiği ifade ediliyor. Bununu açıklamasını istiyoruz. MHP’li bir belediye başkanının başka bir partinin genel başkanını karşılaması, onunla birlikte gezmesi, rozetini takması, onun aracına binmesi neyi ifade eder. Bunu merak ediyorum. Burada bu MHP il başkanına düşüyor. Burda benim bir belediye başkanım böyle yapsaydı gerekli bütün mekanizmaları çalıştırır, gerekli araştırmalarımızı yapar, bunun sonucu neyse yapardık. Ama MHP’den ses yok. Yapılan bu davranışları tasvip eder gibi açıklamalarda bulunuyorlar. Bu da toplumda çok da kabul görmedi. Acaba ileriye dönük çalışmalar mı diye söylemlerde bulunanlar var. Bizde bilemiyoruz tabi. İleride bu nereye gidecek. Ne gibi sonuçlar çıkaracak. Bilemiyoruz. Bu bir resmi bir duruş olmasa daada bunları gözlemledik. Hem CHP hem de MHP’ ye bu olayın açıklamasını soruyorum. Biz Ak Parti olarak her türlü birlikteliklere, her türlü ayak oyunlarına rağmen ülkemize hizmet etme anlamında çalışmalarımıza devam edeceğiz. “

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47